Felelősségvállalási nyilatkozat

Tudomásul veszem, hogy a www.dunamentifutok.hu oldalon található bármely futó-eseményre (Bölcskei Kikelet, Pusztafutás, Feldwar Trail, Adventi Jótékony Futás) leadott nevezésemmel automatikusan elfogadom az alábbi pontokat.

1.) Tudomásul veszem, hogy a versenyen saját felelősségére veszek részt.

2.) Kijelentem, hogy ismerem az eseményen választott táv sajátosságait (hossz, szintemelkedés, útburkolat jellege, stb.), és saját megítélésem szerint megfelelő felkészültséggel bírok a teljesítésére.

3.) Kijelentem, hogy kizárólag versenyzésre alkalmas egészségi állapotban indulok el a versenyen, ebben akadályozó betegségről, sérülésről nincs tudomásom.

4. Kijelentem, hogy a verseny során fellépő pszichés, mentális, izomzati, emésztési problémáimat egymagam képes vagyok megoldani, és tudomásul veszem, hogy ezen problémák megoldása nem a rendezők feladata.

5. Tudomásul veszem, hogy az útvonal jórészt egyenetlen, göröngyös utakon vezet, ahol kiemelten figyelnem kell minden lépésemre.

6.) Tudomásul veszem, hogy a verseny közben bekövetkező esetleges sérüléséért, balesetért, egészségkárosodásáért a rendezők nem tartoznak felelősséggel, feléjük ezek kapcsán kárigényt nem nyújthatok be.

7.) A versenyen betartom a KRESZ szabályait a verseny azon szakaszain,ahol a mezőny közúton halad.

8.) Tudomásul veszem, hogy kifejezetten tilos a verseny útvonalán a környezet rongálása, károsítása, szemét eldobása. Ezen pont megszegése esetén az általam okozott kárt köteles vagyok a tulajdonosnak/fenntartónak megtéríteni, ezen felül elfogadom, hogy a versenyből kizárásra kerülök.

9.) Tudomásul veszem, hogy a rendező biztosítást nem köt a nevezőkre, ha ezt igénylem, azt magamnak kell rendezni a versenyen kívül.

10.) 16 év alatti versenyző esetén a gyerek távokra a szülő által leadott nevezés automatikusan jelent szülői beleegyezést, minden más esetben a szülő írásos engedélye szükséges.